Húsvét előfoglalás 2020.03.02- ig történő foglalás esetén 15 % kedvezmény!
Húsvét előfoglalás 2020.03.02- ig történő foglalás esetén 15 % kedvezmény!
Foglaljon most!
Extra kedvezményes tavaszi ajánlat nyugdíjasok részére - 25 % kedvezménnyel
Extra kedvezményes tavaszi ajánlat nyugdíjasok részére - 25 % kedvezménnyel
Pihenés, gyógyulás. A pihenés az egészséges életmód elengedhetetlen része.
Tavaszi frissítő napok - előfoglalás 2020.03.01- ig! Akár 20% kedvezmény!
Tavaszi frissítő napok - előfoglalás 2020.03.01- ig! Akár 20% kedvezmény!
Tavaszi wellness
 Pünkösdi frissítő wellness  - előfoglalás 2020.04.19- ig 15% kedvezmény!
Pünkösdi frissítő wellness - előfoglalás 2020.04.19- ig 15% kedvezmény!
Ünnepi hétvége
Gyógykezelések Reumatológia

A mozgásszervek megbetegedésével foglalkozó orvosi tudományág, amely konzervatív – nem műtéti – kezelési formákat alkalmaz.

A reumatológiai betegségek közé tartoznak a gerinc, a porckorongok, a csontok, az ízületek és az azokat körülvevő szalagok, az inak, izmok betegségi. Ide tartoznak az ún. gyulladásos (autoimmun vagy anyagcsere eredetű) ízületi betegségek, a kopásos ízületi megbetegedések, valamint a gerinc fájdalmas állapotai is. Reumatológus foglalkozik a csontritkulás kezelésével is.

 

A reumás megbetegedések gyakoriak az idős emberek között, de érinthetnek bármely korosztályt, nemtől, fajtól, szociális helyzettől függetlenül.

Az alábbi panaszok esetén javasoljuk keresse fel reumatológusunkat:

Gerincbántalmak: derékfájás, nyaki- és háti panaszok, melyek hátterében számos ok szerepelhet. A leggyakoribb a túlsúly, a fokozott igénybevétel, a rossz testtartás, a csigolyák kopása, meszes lerakódások, gyulladások a gerinc kisizületeiben.

 

Különböző ízületi fájdalmak – arthralgiák. Bármely izületben - váll, könyök, csukló, csípő, térd, boka - jelentkező fájdalmat jelent, melyet nem sérülés vagy fertőzés okoz.

Ízületi gyulladás (Artritisz): Ízületen belüli gyulladást jelent, mely fájdalmat és merevséget okoz. Ha nem kezeljük, az ízületek fokozatosan károsodhatnak. A rheumatoid artritisz és a degeneratív ízületi betegség olyan gyakori reumás betegségek, melyek az ízületeket érintik.

Csontritkulás (Osteoporozis): A csontok tömegének és mésztartalmának csökkenése, amely fokozott törékenységgel, a kóros és spontán törések kockázatának fokozódásával jár.

A HRC Medical Centerben reumatológia, fizioterápia, gyógytorna és gyógymasszázs komplex ellátással várjuk kedves vendégeinket.

Név
Email
| Adatvédelmi nyilatkozat