Pünkösdi wellness - előfoglalási kedvezménnyel!
Pünkösdi wellness - előfoglalási kedvezménnyel!
Előfoglalási lehetőség kedvezménnyel!
Tavasz 2019  Előfoglalás
Tavasz 2019 Előfoglalás
Tavaszi áreső 2019
Húsvéti wellness előfoglalási kedvezménnyel!
Húsvéti wellness előfoglalási kedvezménnyel!
Húsvét 2019 előfoglalási kedvezménnyel!
Valentin napi romantikázás
Valentin napi romantikázás
Pezsgő és rózsaszirom
Hírek A Természet Napja

 

Magyar Természet Napja a Vízi Sétányon

Ünnepeljük együtt legifjabb jeles napunkat! Csodálja meg a Tisza-tó élővilágát

a Magyar Természet Napján.

Május 22-én ünnepeljük a Biodiverzitás Világnapját és legifjabb jeles napunkat a Magyar Természet Napját.

A Biodiverzitás Világnapja

A biodiverzitás, ha egyszerűen akarjuk megfogalmazni, a biológiai sokféleséget jelenti, más szóval az élet sokszínűségét. Azonban ennél jóval többről van szó. Mindannyiunk életének egyik nagyon fontos alapköve azáltal, hogy jelentős részét képezi a bioszféra szolgáltatásoknak, melyek nélkül az élet nem is létezhetne ezen a bolygón. Ám sajnos ez a sokféleség mára már igen nagy veszélybe került így ez a nap igyekszik felhívni figyelmünket a veszélyeztető tényezőkre is. Ezért jött létre 1997-ben ez a jeles nap, Edward O. Wilson kezdeményezésére, majd az ENSZ közgyűlése 2000-ben nyilvánította május 22-ét a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napjává. A dátum választása is indokolt volt, ugyanis 1992-ben ezen a napon fogadta el az ENSZ a Biológiai Sokféleség Egyezményt, mely céljául azt tűzte ki, hogy 2010-re világszerte mérsékli a biodiverzitás csökkenését. Hazánkban először 2005-ben tartották meg a Biodiverzitás Világnapját a Fővárosi Állat- és Növénykertben. 

 

A Magyar Természet Napja

“Sok jeles nap van már világszerte, amely a Föld értékeire hívja fel a figyelmet. Rajtunk a sor, hogy mi magyarok is kiálljunk azért, ami fontos nekünk.”

A Magyar Természet Napja hazánk legifjabb természetvédelmi témájú jeles napja, melynek létrejötte a WWF Magyarországnak, a Magyar Természetvédők Szövetségének és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek köszönhető. A három szervezet 2014-ben aláírásgyűjtésbe kezdett a hazai természetvédelem megerősítése érdekében, melynek célja a figyelem ráirányítása volt természeti értékeinkre és erőforrásaink fontosságára. Jól mutatja, hogy mennyire elkötelezettek és mennyire fontosnak tartják a magyar emberek természeti környezetü és értékeik védelmét, hogy már a kezdeteknél 15000 embert mozgatott meg a kezdeményezés. Az első Magyar Természet Napját a Biodiverzitás Világnapjával egy napon, május 22-én tartották meg először 2015-ben, a Margit-szigeten. Reméljük idén a résztvevők száma jócskán gyarapodni fog. Ennek érdekében 2016-ban a Tisza-tavi Vízi Sétányon mi is megtartjuk ezt a jeles napot, mellyel szeretnénk felhívni a figyelmet természeti értékeink sokszínűségére és védelmének fontosságára, melyet a Tisza-tó varázslatos élővilágán keresztül szeretnénk a nagyközönség elé tárni.

 

Forrás: http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/vizisetany/610/magyar-termeszet-napja-a-vizi-setanyon

Név
Email
| Adatvédelmi nyilatkozat