Hírek Csillagdai Esték

 

Csillagdai Esték

2017. 08. 25.

A csillagdai esték keretében Hortobágy-Máta Fecskeházában a csillagos égbolt megfigyelésére van lehetőség.

Hortobágy-Mátán található Fecskeház erdei iskola fényszennyezés-mentes környezetben áll, így kiválóan alkalmas a csillagos égbolt megfigyelésére. A csillagda egy közel 7 méter magas torony tetején helyet foglaló 3 méteres átmérőjű kupola. A csillagda főműszere egy 140 mm átmérőjű „CFF” típusú apokromatikus lencsés távcső, melynek segítségével a csillagász szakvezető a leglátványosabb égi objektumokat mutatja be. Előzetes bejelentkezés szükséges.
A program időjárásfüggő!

Információ, bejelentkezés:turizmus@hnp.hu
Tel.: 52/589-000
E-mail: turizmus@hnp.hu

Helyszín

Hortobágy-Máta Fecskeház
A Fecskeház Hortobágy-Mátán, Hortobágy falutól 2 km-re található, a Kilenclyukú-híd után jobbra letérve.(47°35’38.7″N 21°08’42.6″E)

Állatkertek éjszakája a Hortobágyon

2017. augusztus 26.

Éjszakázoo – Állatkertek éjszakája rendezvény lesz a Hortobágyon augusztus 26-án, melynek keretében egy belépőjegy megvásárlásával lehet meglátogatni a Hortobágyi Madárkórház, a Hortobágyi Vadaspark és a Pusztai Állatpark létesítményeket.

A három létesítmény egységesen 18.00-22.00 óra között tart nyitva. A programon való részvétel a közös ÉjszakáZOO belépőjegy megvásárlásával lehetséges, mely belépőjegy mindhárom helyszínen megvásárolható. Az egyes helyszínek között a Hortobágyi Nemzeti Park szafari buszjáratot közlekedtet, s ennek segítségével könnyen eljuthatunk egyik helyszínről a másikra.

Tel./fax: 52/589-321
E-mail: info@hnp.hu

Forrás: https://hajduszoboszlo.hu/rendezvenyek#nezet=list

 

 

Név
Email
| Adatvédelmi nyilatkozat