Hírek Júniusi programajánló

 Debrecziner Gourmet Fesztivál június 15. és 17. között a Nagyerdei Békás tónál.

2018. június 15.-17.

Részletes program

Bernáth József, a SÉF és Pataky Péter az Ízes Élet séfje. Senkinek sem kell bemutatni a gasztrovilág két ikonikus arcát, akik idén a 3. Debrecziner Gourmet Fesztiválon házigazda-műsorvezetőjeként kalauzolnak minket abban a csodálatos és izgalmas világban, amit ma magyar gasztronómiának hívunk. Debrecen városa támogatásával 2016 óta évről-évre sikerült megrendezni a vidék ízeit autentikus módon bemutató programsorozatot. Most először három napon keresztül, június 15-17-ig kóstolhatsz-lazulhatsz velünk a Nagyerdőben, a Békás-tó partján, amelyet sokan Magyarország egyik legszebb fesztivál helyszínének tartanak. Néhány név ízelítőként a kiállító éttermek és séfek közül: Anyukám mondta, Dűlő, Tatai Robi a Séfek Séfe tavalyi győztese, Szendrei Bence a Séfek Séfe döntőse, a LiChi TV műsorvezetője. Vendégünk lesz Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség egyik alapítója és elnöke. Május első felében indul az előzetes regisztráció, ahol az első ezer vendégünk külön ajándéksorsoláson vesz részt! 2018 a Családok Éve, ezért külön odafigyelünk a kicsikre és nagyokra egyaránt, hogy a család összes tagjára tartalmas időtöltés várjon ezen a hétvégén. Kövessétek közösségi oldalunkat, hogy időben értesüljetek a Debreceziner Gourmet Fesztivál további éttermeiről és séfjeiről, érdekes és különleges eseményeiről!

jegyinformáció:

https://www.debreczinergourmet.hu/hu

 

Tűzön járás a Hortobágyon. Nyári napforduló ünnepe június 16.-án.

 

2018. június 16.

A nyári napfordulót ősidők óta ünneplik. Az évkör egyik legjelesebb napja, az északi féltekén a csillagászati nyár kezdetét jelenti. E napon a leghosszabb a Nap égbolton megtett útja, következésképpen legrövidebb az éjszaka. Az ünnepen a kozmikus energiák megnövekedése miatt jelentős energiához juthatunk. Ez a természeti ünnep egyben Keresztelő Szent János születésnapja. A tűzkeresztség ünnepe. Táltosünnepnek is nevezik.

A rendezvény helyszíne

Hortobágy, Víziszínpad-(a Kilenclyukú híd közelében)

 

 

A Nap ünnepe – Táncoljuk át az éjszakát!

2018. június 23.

Szent Iván éjjelén évszázadok óta tüzek gyulladnak, tündérek libbennek, párra találnak a magányosok.

A rendezvényre várjuk azokat, akik az év legrövidebb éjszakáján részesei akarnak lenni egy különleges élménynek és zenével, tánccal akarják átmulatni Szent Iván éjszakáját.

Program

A továbbiakban kerül feltöltésre.
Egyéb információ

  • A részvétel ingyenes!
  • Szervező: Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár
    +36 52/558-800

Forrás: https://hajduszoboszlo.hu/rendezvenyek#nezet=list

Név
Email
| Adatvédelmi nyilatkozat